+32 3 569 24 44
Testbank

Testbank

Van zodra je aanpassingen doet aan de uitlaat en/of luchtinlaat van jouw motor, verander je de doorstroom van de lucht doorheen de motor.

Hierdoor kan deze slecht beginnen te rijden, slecht starten, vermogen verliezen, inhouden, onregelmatig draaien, warmer worden dan voordien, …
In al deze gevallen dringt een nieuwe afstelling zich op.

Een nieuwe afstelling zorgt voor:

 • Vermijden van motorschade door oververhitting
 • Optimaal brandstofverbruik
 • Optimale prestaties (meer motorkoppel en/of meer pk’s)

Dit alles met behoud van eventuele fabrieksgarantie.

Voor welke motoren is dit belangrijk?

Het is van belang voor eender welke motor om met de correcte afstelling te rijden, zowel voor motoren met carburator als motoren met injectie.

 • Carburator: om te bepalen welke maat en soort sproeier het beste resultaat zou leveren.
 • Injectie: om te bepalen hoe de ECU (Electronic Control Unit) het beste geprogrammeerd wordt.

Screamin’ Eagle Supertuner:

Bij Harley-Davidson injectie motoren vanaf modeljaar 2002:

Voor het aanpassen van het brandstofmengsel bij deze modellen maken wij gebruik van de Screamin' Eagle Pro Super Tuner. Deze maakt het mogelijk om in de originele Harley-Davidson software aanpassing te doen die er voor zorgt dat de juiste brandstof/lucht verhouding wordt ingespoten, waardoor de motor met de correcte afstelling optimaal presteert.

Deze zorgt ervoor dat de standaard injectie software programma's gewijzigd kunnen worden door erkend Harley-Davidson getrainde monteurs. Een groot voordeel van dit systeem is dat er geen onderdelen achterblijven op de motor of gemonteerd worden tussen de standaard bedrading. De motor blijft hierdoor dus even betrouwbaar als hij was.

Dynostar Testbank

Om erachter te komen hoe de standaard injectie software gewijzigd moet worden nadat er aanpassingen zijn gedaan aan de uitlaten, luchtfilter en/of motor van jouw Harley-Davidson, meten wij graag jouw motor op onze Dynostar vermogens testbank, speciaal ontwikkeld voor Harley-Davidson motoren. Met deze kunnen wij, in alle veiligheid, volgende gegevens van de motor meten:

 • het motorvermogen in PK's
 • het koppel van de motor in Nm
 • de brandstof/ luchtmengselverhouding

Na het meten van deze gegevens kunnen wij dan met jou overleggen of er wijzigingen aan de Screamin' Eagle Super Tuner software nodig zijn om een juiste brandstof/luchtverhouding te verkrijgen bij ieder gewenst toerental van de motorfiets. Dit resulteert in de eerder genoemde voordelen van deze aanpassing.

Je krijgt steeds een grafiek van de gemaakte run.

De grafiek ziet er als volgt uit:

De twee bovenste lijnen geven het motorvermogen in PK's en het koppel in Nm weer.

We zijn in de mogelijkheid om alle Harley-Davidson motoren afstellen:

 • injectie-modellen van modeljaar 1996 t/m 2002
 • injectie-modellen van modeljaar 2003 tot nu
 • carburateurmodellen t/m modeljaar 2006

Voor verdere informatie of het maken van een afspraak kun je contact opnemen met Rudy via rudy@americanlifestyle.be of telefonisch op 

+32 3 569 24 44