Alle motorkleding moet nu CE-gecertificeerd worden

04/26/2018

Per 21 april 2018 dient alle motorkleding die gemaakt is om bescherming te bieden (behalve helmen) getest te worden als Personal Protective Equipment (PPE) volgens de Europese Richtlijn (EU) 2016/425. Deze PPE kledingstukken worden gelabeld met een CE-teken, wat bewijst dat ze getest en goedgekeurd zijn. Dit CE-label is een EU kwaliteitsstempel. CE staat voor Conformité Européenne, wat vertaald uit het Frans ‘Europese conformiteit’ betekent.

Motorkleding heeft verschillende functies. Behalve dat het er goed uit moet zien, dient het de rijder warm, droog, comfortabel en/of zichtbaar te houden. Maar de meeste rijders kopen motorkleding die enige mate van bescherming biedt tegen glij- of impactletsel als het onverhoopt mis zou gaan.

H-D MotorClothes voldoen (of overstijgen) al langer de strengste CE-voorschriften qua slijtvastheid, scheurbestendigheid en impactbescherming. MotorClothes kleding is volledig CE-goedgekeurd, evenals de impactprotectoren die erin verwerkt zijn.

Nadat het product door een onafhankelijke, geaccrediteerde derde partij in een lab getest is, ontvangt het een CE-goedkeuringsstempel en een bijbehorend testcertificaat. Dit certificaat blijft 10 jaar bewaard en geldig. Het ‘biker’ logo - vanaf nu gebruikt door alle motorkledingproducenten in de EU om de CE-certificering te markeren - is direct herkenbaar op het in het kledingstuk genaaide label. 

Meer info over deze en andere motorkleding kan je dagelijks in onze shop verkrijgen. Je kan er ook het grootste assortiment bekijken, passen en zo ‘veilig’ terug de baan op!

Tot snel!